KOR

03.04.2011 14:16

OPRAVA KORÝTKA V HÁŽOVICÍCH

 https://www.estudanky.cz/studanka-1522-detail.html

 Ve spolupráci s mateřským centrem Kolovrátek jsme se rozhodli, že zorganizujeme opravu korýtka v Hážovicích. Je to příjemné místo k odpočinku při výletech a při procházkách s dětmi….ale jaksi tak trošku rozbité a v okolí plno odpadků. No a to je nepěkné. Náš záměr jsme oznámili panu Ing. F. Šulganovi z CHKO Beskydy a panu P. Slovákovi z MÚ Rožnov p.R. a hurá do toho !!!!

STŘEDA 26.9.2009  ….  Počasí nám přeje, sluníčko svítí, ptáci cvrlikají, sice už je trošičku chladněji, ale termoska s teplým čajem pomůže. Je sucho a do korýtka neteče voda, a to je právě dobře, alespoň bude beton dobře schnout. Tůňka do které odtéká voda z korýtka je také vyschlá, a to se také zrovna hodí, alespoň děti, které nabíhají s lopatkami, hrabičkami a motyčkami nebudou po práci vypadat, jako bahenní koule. Začínáme uklízet okolí, dítko pořezané od střepu rozbité flašky to nese statečně a několik náplastí to zpraví. Dítka jdou radši na poznávací procházku do lesa a maminky pokračují v práci. Úklid, hrabání, kopání, betonování, úprava krásné zahrádečky nad korýtkem, kterou tu někdo hodný vytvořil. Dítka se vrací z procházky a taky se blíží tma, a tak šupky dupky domů a  pokračování v pátek.

PÁTEK 28.9.2009 …. Supééér !!! Beton na opraveném korýtku drží. Děti si jdou hrát na louku s míčem a maminky pokračují v úpravě korýtka. Je potřeba upravit vyústění přítoku vody do korýtka a upravit okolí tůňky. Děti se rozhodly, že udělají kolem tůňky ohrádku, aby zajíčci, kteří se budou procházet v noci po lese :-) nespadli do vody. Jde jim to od ruky, jsou totiž šikovné po svých rodičích.

 A tak velké díky všem zúčastněným:

* mamča Hana Kubelová s dětičkami : Matěj & Šimon & Anežka

* mamča Iveta Dolečková s dětičkami : Václav & Hana

* mamča Lenka Maléřová s dětičkami : Filip & Martin

* mamča Adéla Korniová s dětičkami : Ronja & Zora

.... a také děkujeme hodným lidem, kteří věnovali materiál na opravu, zejména Ivetě a Tomášovi Simperovým, kteří věnovali cihlovou trubku :-)

 Jak se nám oprava dařila a podařila, posuďte sami z fotodokumentace:

 

                                                   

            www.alternativnicentrum.webnode.cz                                            www.mckolovrátek.estranky.cz

—————

Zpět


Kontakt

ATELIÉR SEBEVZDĚLÁVÁNÍ z.s. alternativnicentrum.webnode.cz

SLUNEČNICE
Zátiší 513
Rožnov pod Radhoštěm
75661



Ing. Hana Kubelová
- koordinace akcí, web -
mob. 604 163735
iac.roznov@gmail.com